dinsdag 28 mei 2013

sodancewear.be: klein maar fijn

In het Knack-interview van 1 mei zei ik het al: voor beginnende webshops is de concurrentie van de grote internetspelers moordend. Die zetten opzichtig in op reclamespotjes op tv, bonnen bij magazines, banners op diverse sites en spectaculaire kortingen. Temidden van al dat opvallend geweld kan weleens over het hoofd gezien worden dat Souplesse Oblige even klein als fijn is:


De juiste selectie


Wellicht vind je onze merken ook elders, maar nooit dezelfde uitgekiende selectie. Elk seizoen maak ik persoonlijk een keuze uit de ruime collecties van Deha en FreddyIk stel mooie setjes samen, zoek de gulden middenweg tussen esthetiek en efficiëntie, en hou rekening met de opmerkingen van klanten in de showroom, op beurzen en in de dansles. Zo wordt elk nieuw seizoen het aanbod van maten en modellen evenwichtiger.


Kennis van zaken


Ik dans ruim een kwarteeuw en ben nog altijd enthousiast bezig, zoals op de foto's en filmpjes op de website te zien is. Die ervaring is een troef: ondertussen weet ik als geen ander aan welke kleding een danser behoefte heeft. Tijdens de lessen bij Kriskin en bij King Franky probeer ik de nieuwe modellen dansbroeken en topjes uit en ik ontdek proefondervindelijk hoe de stoffen en snits reageren op een intensieve workout.


Pièces uniques


Het succesnummer van sodancewear is de eigen collectie: de zelf ontworpen en handgemaakte dansbroeken en homewear van huismerk Souplesse Oblige. Deze zwierige broekrokken in unieke prints en loszittende broeken met jeans look combineren gebruiksgemak met uitstraling - sportief én elegant.


Eén op één


Heb je vragen, opmerkingen, problemen met een bestelling? Voor Nederlands druk 1... Nee hoor, mij kan je rechtstreeks bellen op het nummer 0472/59 38 39. Souplesse Oblige is een éénmanszaak in de meest letterlijke betekenis van het woord: ik doe alles zelf en behandel dus ook persoonlijk al je vragen.


Mét showroom


sodancewear.be bestaat niet enkel online. Bij mij thuis heb ik een heuse showroom ingericht. Heb je leuke broeken of topjes gezien op de website, maar kan je niet kiezen? Kom ze passen in de showroom. Maandelijks organiseer ik een Open Showroom, maar je kan ook op een zelfgekozen moment langskomen. Mail of bel gerust voor een afspraak.


Trouw loont


Shoppers die vaak terugkeren naar www.sodancewear.be beloon ik graag met een SOtrouw waardenbon. Souplesse Oblige heeft namelijk een klantenkaartsysteem: na vijf aankopen krijg je een bon voor het bedrag van 3% op je voorbije aankoopbedragen.

Acties en reacties


Als je de site goed in de gaten houdt, zal je merken dat de actieartikelen geregeld wisselen en dat ik af en toe voor fijne extra's zorg. Zo worden tot en met 7 juni geen verzendkosten aangerekend. Profiteer ervan!

Sinds kort heb ik trouwens een nieuw betaalsysteem: MultiSafepay. Je kan nu gemakkelijk en veilig met Visa, MasterCard, Bancontact en iDeal betalen.

Zeven keer doodzonde om niét te shoppen bij het kleine maar fijne sodancewear.beDansen, sporten en bewegen zijn zo belangrijk voor je gezondheid en geluk dat je maar beter kiest voor de elegante en kwaliteitsvolle outfits van Souplesse Oblige. Dat is mijn filosofie en daar blijf ik voor gaan. Gisteren heb ik alvast een hoop mooie zakjes gemaakt om uw toekomstige aankopen in te verpakken:



Gebruik het zakje om spulletjes in te bewaren, er je dansschoenen in te vervoeren, er delicate kledingstukken mee te beschermen in de wasmachine.

Tot ziens op sodancewear.be. Of tijdens 100% Zelfgemarkt op zaterdag (vernieuwde Stadsplein, Mortsel) of Sunday Goodies op zondag (parochiezaal Morkhoven).

Heidi

donderdag 2 mei 2013

Souplesse Oblige in Knack Extra


Deze week kan je in Knack Extra - De Grote Webshopgids - een interview met mij lezen. Ik word als webshoppionier geïnterviewd over het opstarten van mijn webshop sodancewear.be, de hindernissen, de marketing...


Het gevecht om de e-shopper

Belgische webshoppioniers


Heidi Wittevrongel biedt in haar e-shop dans- en sportkledij aan, Coolblue overkoepelt een ingenieus netwerk van e-winkels en FNG Group verkoopt onder meer Fred & Ginger via het internet. Drie webshops, drie heel aparte verhalen. Wat de protagonisten wel met elkaar gemeen hebben, is het besef dat het vaak een proces van vallen en opstaan is.

‘Voor een beginnende webshop is de concurrentie moordend’

Heidi Wittevrongel studeerde voor danseres in de Verenigde Staten, maar rolde in België in de mediasector. Anderhalf jaar geleden kon ze haar oude passie toch in de praktijk brengen: ze begon een webshop met dans- en sportkledij, Souplesse Oblige.

Knack van 1 mei 2013 met De Grote Webshopgids


Tips voor webshopstarters die aan bod komen in het interview:


Heidi Wittevrongel, webshoppionier
Like Souplesse Oblige op Facebook

Het interview in Knack Extra: